Тренировка за врат

Тренировка за врат. Вратът, като другите малки мускулни групи /предмишница, прасци/ се оставя винаги за края на тренировката и там често се прескача. Вратните мускули играят много важна роля за предпазване от травми на първите прешлени, на грубначния стълб, трахеята, хранопровода, ларинкса и големите кръвоносни съдове по шията. Липсата на модерни уреди и машини също се явява за нейната претупване.

Тренировка за врат

Ето няколко начина как да си направим уред за да тренираме вратните мускули:
Необходими са Ви два кожени ремъка пресичащи се на кръст, към който се закачва тежеста. Друга възможност е да прикрепите към тях кабел преминаващ през долна макара на скрипец, а третата е ваш партньор да оказва натиск с ръка към главата Ви.
Ако не разполагате с тези приспособления вземете малка кърпа и диск. Поставете кърпата на челото си и върху нея диска, като ги придържате с ръце и започнете изпълнението на упражнението. После преместете диска на тила от ляво и от дясно за да, довършите серията.

Упражненията за тренировка за врат са:

– Повдигане на главата назад от лицев лег/трениращия е легнал по корем/

– Повдигане на главата напред от тилен лег/трениращия е легнал по гръб/ (упражнението е аналогично на предното)

– Повдигане на главата в ляво и в дясно от страничен лег. Ако ви трябва лежанка, вижте тук.

ПРЕДИ ВСЯКО УПРАЖНЕНИЕ ЗА ВРАТ ПРАВЕТЕ ЗАГРЯВАЩИ СЕРИИ. ТОВА ЩЕ ВИ ПРЕДПАЗВА ОТ ТРАВМИ И ПОДГОТВЯ МУСКУЛИТЕ ЗА СЛЕДВАЩАТА ТРЕНИРОВКА.

  • към нашите хард добавки като Анавар
Автор на статията:

Test Best