3-те най-подходящи ядки за отслабване

За да се стигне до загуба на тегло, трябва да се ограничат калориите. Но все пак редица изследвания, които показват, че подбор на ядки може да ускори процеса на отслабване. Ще разгледа специфичните ползи за отслабване, свързани с бадеми, шам-фъстъци и орехи.

Трите най-подходящи ядки за отслабване

1) Бадеми

Проведени са много изследвания върху консумацията на бадеми и загуба на тегло. Последователно резултатите показват, че ядката помага за насърчаване на загубата на тегло. Едно конкретно проучване при жени с наднормено тегло установи, че тези, които са яли бадеми, са загубили три пъти повече от теглото. Те са свалили размерите на талията по-бързо в сравнение с тези, които не са.

2) Шам фъстък

Изследвани са и шам-фъстъците. Те водят до положителни промени в телесното тегло. Едно проучване не само показа, че шам-фъстъкът може да допринесе за загуба на тегло, но също така е установено, че води до намаляване на нивата на триглицеридите.
Заедно с лешниците, бадемите и шам-фъстъците съдържат най-високо количество протеини на порция по шест грама. Протеинът е важен компонент, когато става дума за отслабване. Тъй като консумацията на протеини влияе на нивата на ситост. Като правите високопротеинова диета, ще се чувствате по-пълноценни за по-дълго.

Оставането по-сити за по-дълго може да помогне за намаляване на закуската, честотата на хранене и размера на порциите. Като намалите и трите от тях, можете значително да ограничите ежедневната си консумация на калории и успешно да доведете до загуба на тегло.

3) Орехи

Орехите са последната ядка, която може да улесни отслабването. Проучване, проведено върху консумацията на орехи, установи, че може да се постигне значителен напредък в отслабването, при условие че те се консумират, докато се поддържа дефицит на калории. Авторите на изследването също заключават, че здравословните мазнини, съдържащи се в орехите, служат за значително намаляване на кръвното налягане и подобряване на нивата на холестерола и триглицеридите.

Не прекалявайте с консумацията на количеството ядки всеки ден

Забележка: Въпреки че общият брой калории може да не се усвоява от организма, ядките съдържат сравнително голям брой калории. Ето защо, ако консумирате голямо количество ядки всеки ден, вероятно ще консумирате много калории, които могат да ви извадят от калориен дефицит. Следователно, докато добавяте ядки в диетата си, обаче, уверете се, че количеството не е изключително високо. Полезна препоръка, която трябва да следвате, е да консумирате не повече от една порция ядки на ден (28 грама). Това е еквивалентно на приблизително двадесет бадема, шестдесет шам фъстък или десет ореха.

Ядките не само служат като питателна закуска, но изследванията показват, че ядките могат да подобрят здравето на сърцето. Да увеличат степента на отслабване и като цяло да се окажат полезни за здравето и функцията. Ето защо е абсолютно препоръчително да добавите ядки в диетата си, обаче, имайте предвид размерите на порциите и гарантирайте, че се консумира точния брой ядки.

Автор на статията:

4Fitness Admin