Спортните победи се решават в лаборатории

Методиката на трениране не се е променила революционно през последните 10-15 години, затова пък има бум на възстановяващите и енергийни продукти.
В стремежа си да подобряват непрекъснато своите спортни резултати състезателите прибягват все повече до най-съвременните оръжия, които им предлага науката. Треньорите и техните възпитаници са наясно, че по отношение на методиката на подготовката през последните 10-15 години не са постигнати някакви революционни промени, Затова пък за същия период от време е налице един същински бум в развитието на различните видове позволени и забранени продукти. Откакто вторият вид препарати – казано откровенно допингиращи, се намират под различни форми на пазара, надпреварата в спорта е най-вече между това кой състезател ще използва най-добрата химия.

През последните 5 години обаче нещата вече не стоят така. В този период Олимпийският комитет не престана да засилва непрекъснато допинг контрола сред елитните спортисти от всички дисциплини. Целта на проверките е да се ограничи максимално употребата на забранени препарати. Всяка една издънка в това отношение означава забрана за дълъг период от време на състезателна дейност, огромни глоби и дори край на кариерата. За това спортистите от цял свят са насочили вниманието си към натуралните и разрешени от Олимпийския комитет продукти, които подпомагат възстановяването от тежките тренировки и повишават успеваемостта при състезанията.

Тази променена ситуация доведе до истински бум в производството на такъв тип добавки. Сега стотици фармацефтични и други фирми предлагат на пазара широка гама от продукти, разработени – според твърденията им, на базата на естествени суровини. Изобилието от такъв тип продукти е толкова голямо, че в него трудно могат да се ориентират не само състезателите, но и треньорите, че дори и лекарите на отборите.

Предупреждение: недобросъвестни фирми крият съставките.
На пазара в момента могат да се намерят много качествени продукти. Има и такива, чиято цена е твърде висока за това, което предлагат. Най-голям обаче е проблемът с някои недобросъвестни производители, които добавят във формулите си допингиращи средства, без те да са включени в указанията върху етикета.

Ако искат да се предпазят от такива добавки професионалните спортисти, лекарите и треньорите трябва да правят внимателно своя избор, за да не изгърмят на допинг теста. В този аспект проблеми могат да имат не само професионалистите, но и хората, които спортуват, само за самочувствие и за да поддържат добра форма. Те също могат да си изпатят от подобни продукти в чисто здравословен план.

Препоръка: използвайте креатин вместо кофеин и въглехидрати.
Използването на спортни храни е задължително за всеки, който спортува редовно, независимо дали е професионалист или пък тренира за удоволствие и за да поддържа добра физическа кондиция. Що се отнася до активно заетите с някакъв спорт атлети те няма да имат реален напредък в тренировките, ако не приемат по няколко пъти дневно позволени прахчета и капсули.

Досега е ставало неведнъж дума за възстановяващите хранителни добавки, които са всъщност концентрирани хранителни единици на прах или капсули. Те доставят много бързо и в чист вид веществата, които са необходими за наранените и изтощени от тежката тренировка мускули.

Сега ще ви разкрия и тайната на билката Tribulus terestis. Тя пък е естественият стимулатор на процеса на възстановяване, тъй като повишава равнището на тестостерона. Тестостеронът е най-важният мускулно изграждащ хормон, който определя и вторичните полови белези, половият нагон и агресивността. За да се чувствате по-млади, по-силни, жизнени и тонизирани ще трябва да приемате билката Mega Tribulus terestis под формата на капсули за период от 40 дни. За тази цел повишавайте дозата на всеки 7 дни с по две капсули, стартирайки първоначално с 3 опаковки. Единственият страничен ефект от приема ще бъде повишаване на либидото и ерекцията.

Когато стане въпрос за енергия, всеки си представя широко разпространени напитки съдържащи кофеин и въглехидрати. Обикновено, когато сте уморени след тренировка, лесно посягате към този тип стимуланти. Запомнете обаче, че енергията и силата на мускулното съкращение идва не от въглехидратите, които се съдържат в повечето напитки, нито от кофеина, който е стимулатор на сърдечната дейност и нервната система. Този тип помощ за висока енергия е подходящ, когато добре сте заредили мускулната тъкан с енергийни единици. Тази единица се нарича АТФ. Под това съкращение се крие веществото, което се използва от клетката за мускулно съкращение. Ако не сте достатъчно заредени с него и същевременно използвате обикновените кофеинови стимуланти, ще постигнете обратният ефект – ще загубите мускулна тъкан и ще изтощите организма си.

За да получите истинско зареждане и реално високо ниво на енергия в тялото, е необходимо да приемате продукти в прахообразна форма, които съдържат креатин монохидрат и микронизиран креатин. Тези формули са разработени специално за мускулно зареждане веднага след тренировка. Няколко чаени лъжички от тях се равняват на няколко килограма месо. При това употребата им е напълно безопасна и далеч по-ефективна в сравнение с широко разпространените кофеинови стимуланти.

Високите спортни постижения на 21 век са невъзможни без използването на съвременните възстановяващи и енергийни продукти.

Внимание: допинг листата набъбна.

Кирил Вълчев

Автор на статията:

Test Best