Скотово сгъване

Още едно упражнение, което е класика в тренирането на бицепсите – скотовото сгъване, много изолирано упражнение, без което тренировката на ръцете просто не е завършена. Може да се изпълнява както с щанга така и с дъмбел, ще покажем и двете разновидности.

Скотово сгъване с щанга:

Начин на изпълнение:
1) Пригответе си лост с тежести и седнете на скотовата пейка.
2) Сложете ръцете си с дланите нагоре, и хванете лоста, в крайното положение лактите трябва да са изпънати и да усещате опъване в бицепса.
3) Използвайте бицепса за да вдигнете лоста догоре, задръжте за момент и отпуснете – това е едно повторение от упражнението.

4 Fitness съветва:
– не движете тялото си по време на упражнението, нека движението е изолирано

– не вдигайте лоста до край, в горното положение има една мъртва точка, където няма натоварване, усетете къде се намира тя и не я достигайте

Скотово сгъване с дъмбели:

Начин на изпълнение:
1) Пригответе си дъмбел и седнете на скотовата пейка.
2) Сложете ръката, с която ще тренирате с дланта нагоре, и хванете дъмбела, в крайното положение лакътят трябва да е изпънат и да усещате опъване в бицепса.
3) Използвайте бицепса за да вдигнете дъмбела догоре, задръжте за момент и отпуснете – това е едно повторение от упражнението.

4 Fitness съветва:
– не движете тялото си по време на упражнението, нека движението е изолирано

– не вдигайте дъмбела до край, в горното положение има една мъртва точка, където няма натоварване, усетете къде се намира тя и не я достигайте

– използвайте свободната си ръка да се хванете за пейката за да имате по-добра опора

4 Fitness

Автор на статията:

Test Best