Патрик Туор – за културизма, за спорта, за MLO

Малко са хората в света, които биха предпочели кариера с милионен контракт в НБА пред титла световен шампион по културизъм. Един от тях е роденият в Швейцария Патрик Туър. 34-годишният спортист е висок 196, тежи 130 кг, има обиколка на бедрото 85 см, а бицепсът му е с внушителните 51 см. По време на посещението си в един от най-добрите български фитнес центрове The GYM Туър разказа как се става №1 в света по културизъм и с усмивка даде автограф за читателите на „Стандарт“.

Преследвайки мечтата си да стане голям баскетболист, Патрик заминава да учи в САЩ. 9-годишният му труд под коша и големият талант с оранжевата топка е забелязан веднага от скаутите на тима от НБА Орландо Меджик. Подписва договор и 3 години се доказва в лигата на извънземните. След като получава диплома за магистър по световна икономика, здравенякът се отказва от баскетбола и се връща в родната Швейцария. Там също продължава да учи, но вече за доктор по диетично хранене. Именно тази му страст го насочва към културизма. За 15-те години занимание с бодибилдинг Патрик успява да стане европейски първенец за аматьори и световен шампион за професионалисти.
„Рецептата за дълголетие в културизма е в приемането на чисти храни, ориз, пилешко, много вода и, разбира се, упражнения за сърцето – разкрива с усмивка Патрик. – За да имаш перфектно тяло, трябва да ядеш каквото трябва, а не каквото искаш. И на мен много пъти ми се е искало да хапна пица или нещо в „Макдоналдс“, но разумът винаги е надделявал. Посланието, което искам да предам на младите, е, че могат да имат мускули, но преди всичко им трябва да мислят с главата си, а не с корема. Също така не трябва да използват химия. Аз никога не съм прибягвал до нея и благодарение на това сега се чувствам отлично.
Съпругата на Туър също е световна шампионка по културизъм, но в момента се занимава с отглеждането на 3-годишния им син. Паралелно с бодибилдинга Патрик става и един от собствениците на световния концерн MLO, който изготвя хранителни добавки за хора, занимаващи се с културизъм. Посещението му в София е по покана на българските вносители на MLO. 4 Fitness Ви напомня, че можете да откриете подробна информация за всички продукти на MLO както и самите продукти в нашия каталог.
„Независимо от работата успявам да отделя дневно поне по 2 часа, за да тренирам“, твърди бизнесменът културист. С възхищение той разказа и за срещите си с Арнолд Шварценегер и тези по време на състезание с настоящото величие в културизма Рони Колман. Без много замисляне обаче Патрик заяви, че кариерата в Холивуд и губернаторско кресло като на Арни никога не са му били цел. „Обичам си работата и нямам намерение да се захващам с нещо друго, с усмивка завърши световният шампион по културизъм.

А ето и снимки от посещението на Патрик в България:

Автор на статията:

Test Best