Отслабвайте леко и без диета – част 2

… продължение

Хранете се, по възможност, по-често у дома

Така ще можете сами да контролирате количеството употребена захар, сол и мазнини, което ще е определено голям плюс за целта на отслабването Ви. Или пък носете си в кутия домашно приготвена храна в офиса, например.

Правете паузи по време на храненето

Повечето хора имат естествена „пауза при храненето“ – моментът, в който поставят вилицата или лъжицата в чинията си за няколко минути. Улавяйте този момент, тъй като това означава, че можете да завършите храненето, точно в този момент, сега. Диетолозите казват, че това е сигналът за пълнотата (а не препълване) на стомаха ни. И, за съжаление, ние много често го пропускаме. Бъдете осъзнати за сигнала на тялото Ви.

Яжте в по-малка чиния

Просто изберете чиния два пъти по-малка от обичайната и ще се отървете от 100-200 калории на ден и от 7-9 излишни килограма за една година. Трябва да се отбележи, че доброволците, участвали в този хранителен експеримента, не се чувствали гладни с намаляването на чинията, а повечето от тях дори не я забелязали промяната.

Нека храненето е по-често с малки порции

Най-добрият навик на стройните хора, според проучванията е, че те ядат малко, но често.

С други думи, 5 хранения на ден е тяхното правило, от което те отстъпват само в изключителни ситуации. Това никак не е трудно. Привържениците на такъв вид хранене споделят, че само след една седмица често хранене с по-малки порции, ще се почувствате много комфортно.

Винаги избирайте червения сос

Когато избирате сос за тестени изделия или печени картофи, например, спрете се на червената опция, това ще бъде салса, аджика, бордолез или червено песто. Факт е, че сосът на доматена основа по правило съдържа по-малко калории и много по-малко мазнини, отколкото млечно-маслените и особено майонезните сосове. Най-добре е постепенно да се откажете от тях. Но помнете, че размерът на порцията все още е от значение.

 

Имайте дни, в които избирате вегетарианска храна

Храненето с вегетариански ястия е чудесен навик за отслабване. Не, никой не Ви принуждава да се откажете напълно от месото, особено като се има предвид, че то може да бъде за някои вредно за здравето. В същото време 1-2 пъти в седмицата вегетарианска храна е не само полезно, но и отслабващо. Опитайте, ще видите колко добре ще се почувствате.

Яжте здравословна и висококачествена храна.

Правилното хранене помага да бъдат предотвратени до 70% от заболяванията. Необходимо е да внимаваме с какво се храним. Храната на съвременния човек се състои главно от продукти, подложени на изкуствена обработка, които тялото не може да усвои напълно. Затова е много важно да се яде качествена храна, като казваме „не” на изкуствено преработени храни, пълнени с вредна „химия”.

Известно е, че надписите „без мазнини“ или „нискомаслени“ върху продуктите в магазина означават, че тези продукти са пълни със захар, добавки и оцветители. Не купувайте продукти, които съдържат съставки с непознати имена.

Поглезете се

Когато сте се научили да не употребявате газирани напитки в продължение на поне пет дни от седем, или сте свикнали да се справяте с преяждането с парченца ябълка, а не с чипове, можете да се наградите за успеха. Вие успяхте да направите дори едно просто, но в същото време много трудно нещо, а това е – да настроите на  правилното хранене.

От този момент нататък нещата ще потръгнат, всичко ще бъде по-лесно и по-просто, знаем го със сигурност. Не забравяйте да се поздравите за волята, за желанието, за малкия успех, зарадвайте се, наградете се. Това е необходимо и полезно и върши много добра работа.

Отидете на фризьор, купете си нова рокля, или си позволете едно парче чийз-кейк например. Наслаждавайте се. Защото психологическото здраве и позитивната нагласа са изключително важни за здравословните взаимоотношения с храната, дори бихме казали по-важни, от всичко казано по-горе.

Към продукт за отслабване с доказан ефект (антицелулитен гел)

Автор на статията:

4Fitness Admin