На ръба на оцеляването или как да се справим в екстремни условия… с Bear Grylls

Комплектите за оцеляване Survival Basic Kit  и Ultimate Kit са тук, за да ви помогнат във всякакви неочаквани ситуации сред природата. Мотото им e: „Бъди подготвен. Остани жив”. С компактните си размери – 11,4 х 12,7 см за малкия комплект и 17,8 х 12,7см за големия,  тези пакети ви осигуряват ключовите помощници, за да протече ловът или друго приключение на открито безпроблемно. И то прибрани в удобна водонепромокаема чантичка.

Малкият Basic Kit е с 8 инструмента, като няколко от тях са предназначени да ви осигурят огън. Можете да си го напалите със специалната запалка или с водоустойчивия и ветроустойчив кибрит, но ако се наложи да ползвате факла  – Gerber и Беър Грилс са помислили и за това! В пакета има леснозапалима памучна топка. Ножът, телената примка и резервната корда са ключови помагала за разнообразни задачи на открито, а когато нещата станат много опасни – свирката с въженце ще ви помогне да получите чужда помощ.

В големия брат Ultimate Kit – има цели 16 инструмента при тегло само 119 гр. Освен пособията за огън, има и малка светлина, и няколко инструмента за ремонтни дейности – мултитул, клещи, нож, три отвертки, пинсети, секачи за тел и ръчен трион . Ако не сте се подготвили с достатъчно храна, има комплект за риболов, а при нужда – чантичката ви осигурява и пособия за шиене. Когато сте в лагера на спокойствие, можете да използвате и отварачката за бутилки!

Когато ви трябва светлина, можете да разчитате на друг приятел от серията за оцеляване на Gerber и Беър Грилс – джобното фенерче Survival Torch. Светлината му е 24 лумена, а животът на батерията е до 36 часа. Удобното тяло с водоустойчива гумирана дръжка и ниското тегло (110гр) го правят подходящ за всякакви дейности на открито. А за критични случаи, разполагате със скрита капсула, която пази водоустойчиви кибритени клечки и прахан.

Автор на статията:

4Fitness Admin