Настинка и грип

Обикновената настинка е проклятието на традиционната медицина. Всеки човек настива, но медицината не знае как да се пребори с настинката. Най-доброто, което ни се предлага са лекарства, които свиват носните мембрани и намаляват хремата (деконгестанти), лекарства против кашлица, ацетаминофен.

Всъщност болките и треската при грип, както и хремата, възпаленото гърло и главоболието, които придружават настинката, са признаци, че организмът се бори с инфекцията. Признаците не са приятни, но не трябва да пречим на имунната система, докато тя се бори с настинката или грипа.

Билките могат значително да облекчат симптомите. Това, което ги прави изключително полезни, е способността им да подсилват имунната система. На първо място те помагат за предпазване от настинка и грип. Второ, те ускоряват възстановителния процес на организма.

Много важно е да не използвате противогрипни ваксини, ако сте в добро здравословно състояние. Ваксините са необходими при много млади или много възрастни хора, както и при тези със слаба имунна система. Ако спазвате посочените тук препоръки, ще бъдете по-здрави и имунната ви система ще ви бъде благодарна!

Най-подходящите билкови средства при настинка и грип са:

•ехинацея – подсилва имунната система и намалява продължителността и силата на симптомите;
•андрофагис паникулата – широко използван в китайската медицина, намалява продължителността и силата на обикновената настинка;
•екстракт от черен бъз.
За предпазване от настинки и грип е добре да се приема профилактично сибирски женшен в продължение на 4 до 6 седмици, след което да се направи почивка от 1-2 седмици. Подпомага имунната система и функциите на надбъбречните жлези. Подходящ за хора, подложени на силен стрес.

При настинка и грип е добре да се приемат и някои хранителни добавки като витамин С и цинк. Цинковите таблетки са чудесни при възпалено гърло – приемът им трябва да започне още при първите признаци на настинка и да продължи между 7 и 10 дни.

Естествено, не трябва да се подценява важността на пълноценната почивка, увеличеният прием на вода и пилешка супа!

4Fitnessbg.com препоръчва хранителни добавки при настинка и грип:

Cayenne Pepper
Garlicin Immune Support
Echinacea, Astragalus & Reishi
Cat’s Claw
Fo-Ti

*Статията е предоставена от Revita.bg

Автор на статията:

Test Best