Мелбърн – основна цел на Петър Стойчев

Петър Стойчев даде пресконференция в „Пресклуб България“, на която разказа за подготовката си за Световното първенство в Мелбърн и стартовете за Световната купа.

След победата си в Санта Фе на 57-километровия маратон, Стойчев каза, че стартовете за Световната купа са с тренировъчна цел, но въпреки това е спечелил.

Той сподели, че три дни преди старта е бил тежко болен, гълтал е антибиотици и не е тренирал 3 дни.

„Бях притеснен за последния си старт, но спечелих“, каза маратонецът. В момента Стойчев е втори в класирането за Световната купа, на 2 точки след аржентинеца Деймиън Браун. В следващото състезание за купата в Италия на 7 юли той няма да участва, защото му предстои преплуването на Ламанша между 22 юни и 18 юли. Тогава времето е хубаво, но температурата на водата все още е само около 15 градуса.

В момента той е на тренировъчен лагер на Белмекен, където се подготвя за Световното първенство в Мелбърн. Там той ще стартира на 5, 10 и 25-километрова дистанция, съответно на 17, 20 и 24 март. Третият в последния старт Тихомир Иванчев също ще участва. В момента той е в южната част на Аржентина – Патагония, по покана на организаторите на маратона. Стойчев разказа, че е печелил маратона на 57 километра три пъти, но през 2004 е бил декласиран, а през 2005 г е втори.

Автор на статията:

Test Best