Какво трябва да знаем преди да започнем да тренираме?

Започвате да тренирате и все още не сте прочели всички теоретични глави. Това не пречи. Ето някой прости изисквания за правилен тренировъчен процес.

– Не тренирайте, преди да са изминали два часа от главното ядене. Но не бъдете и гладни.

– Тренирайте в подходящо облекло. Ако тренирате в хладно помещение, внимавайте през почивката между сериите да не се простудите.

– В процеса на трениравката имате нужда от повече кислород, затова трябва дълбоко и ритмично да дишате. Необходимо е добре да се проветрява помещението.

– Тренирайте в подходяща и чиста среда.

– Намерете си подходящ партньор. Така е по добре за психична и безопасна гледна точка – когато поставяте щангата след упражнението отново на поставката, имате нужда от помощ.

– Тренирайте с пълно средоточение. През почивките между сериите ходете или подготвяйте уредите за следващата серия. НЕ сядайте и не лягайте.

– Упражненията провеждайте в правилен ритъм. Правилно подбрана музика ще ви помогне за спазване на ритъма и да повиши интензивността на тренировката.

– След тренировката вземете топъл душ, след това душ с хладка и на края със студена вода. По такъв начин ще отстраните не само праха и потта, но отчасти и умората.

– Преоблечете се в чисти дрехи и оставете тренировъчното облекло да се проветри.

Автор на статията:

Test Best