Какво представлява GMP сертификатът?

GMP сертификатът (Good Manufacturing Practices) е проект на Natural Product Association (NPA, преди наричана NNFA). Целта на този сертификат е да гарантира спазването на високи изисквания към качеството на продуктите и производствения процес. Независими инспектори извършват всестранен и детайлен одит, оценявайки контрола на качеството на суровините, контрола и работата на служителите, производствено-складовата база, състоянието на хигиената, техническото оборудване и съоражения, производствените технологии и процеси, начините за съхранение на продуктите и методите за дистрибутиране на продуктите. Тази програма гарантира спазването на най-високите стандарти към производството на хранителни добавки в целия свят.

NOW Foods е фирмата за хранителни добавки, която непрекъснато вдъхва вяра на клиентите си като показва, че хранителните добавки са безопасни и здравословни и качеството на продуктите е неоспоримо. От 2000 година до днес NOW Foods остава вярна на принципите си и получава GMP сертификат единствено с оценка „А” (най-високата възможна оценка). Компанията безусловно спазва всички необходими стандарти наложени от Natural Product Association. Поддържайки здрави отношения с най-добрите световни доставчици на суровини, компанията се стреми да осигурява най-висока чистота, потентност и безопасност както на суровините така и на крайните продукти. В много отношения компанията дори предварително надминава и покрива налаганите от FDA (Food and Drug Administration) стандарти много преди те да бъдат официално обявени. Като лидер с 40 годишна история в стремеж към високо качество, компанията разполага със съвременно техническо оборудване, собствен екип от професионалисти , специални лаборатории и множество разработени програми и процедури, гарантиращи максималното качество на продуктите.

Върху всяка опаковка може да откриете GMP логото, което гарантира, че при произвоството на продукта са спазени най-строгите стандарти в света.

Показателни отношения

Голяма част от продуктите предлагани от NOW са формулирани със съставки от най-търсените и сигурни доставчици на суровини. Доверявайки се само на доказали се имена в бранша, качеството на нашите продукти не зависи от случайности.

В много от случаите самите доставчици на суровини следят за спазването на стандарти за качество при производството на крайните продукти от NOW Foods за да са сигурни в запазването на качеството на тяхната суровина.GMP сертификат

Ето и имената на някои от нашите дългогодишни партньори: Lonza, Nutrition 21, InterHealth, VDF FutureCeuticals, Capsugel и др.

Още повече притежателите на права за продукти със запазени марки извършват тестове върху своите готови продукти. По този начин те са сигурни, че компаните имащи лицензни права да използват продуктите им получават това, което действително пише на етикета. Това подсигурява високото качество, както и заветът на NOW да предоставя отлични продукти на своите клиенти. Някои от съставките със запазени марки, които ние в NOW използваме са: ChromeMate®, L-Carnipure®, Lyc-O-Mato®, Pycnogenol®, Pure-Gar®, Relora® и Super Citrimax®. Цялата гама на фирмата можете да намерите в нашия каталог.

Автор на статията:

Test Best