Какво е прохормон?

Прохормони: какво са те? Това са всьщност хормони – химически пратеници, които могат да променят тялото по забележителен начин. Това не е нещо като витамините или хранителните добавки. Предлагани като суплементи, които могат да повишат нивото на тестостерона и да изградят мускули, прохормоните станаха изключително популярни между културистите и атлетите. Пазарът ги призна, учените продължават да ги изследват.

Прохормони

Преди около 4 год. андростенедиона стана много известен като първия прохормон продаван дирекно и без забрани на културистите. Наскоро след това се появи друг прохормон – дехидроепиандростерон, препоръчван за хормонална заместваща терапия при възрастни хора. Първият наречен кратко Андро доби широка популярност и стана домашно хапче. Поледва откриването на други прохормони, за които се твърдеше, че силата и мускулната маса. Скоро те излязоха на пазара. Семейството на прохормоните бързо се увеличи.

Ето някои видове прохормони:

– андростенедион
– 4-андростенедиол
– 5-андростенедиол
– 19-норандростенедион
– 19-норандростенедиол

Андростенедиол и норандростенедиол се различават от андростенедион по химическата си структура. Разликите между дионите, диолите и тестостерона е малка. От всички тези продукти най-галямо внимание, естествено, беше обърнато на андростенедиона. Повечето изследвания са насочени към Андростенедиона, игнорирайки факта , че другите препарати и по-спецялно андростенедиол и норандросенедиол са по популярни между повечето сериозни културисти. Както винаги научната общност е с няколко години изостанала от практиката на атлетите. Необходими са усилия за установявяне на необходимата доза, а не изследвания върху ефективноста на продуктите.

Запомнете, че колкото и внимателно да вземаме прохормони, винаги има риск от негативни странични ефекти! Веднъж въведени в организма хормоните могат да влязът в реакция с всякя тъкан на организма. Поради това странични ефекти са възможни с всеки хормон, които се вземат системно. Високите дози могат да повишат ефективността, но и ще повишат риска и от ответни реакции. Колкото по близо сте до истинския анаболен ефект, толкова по голяма е вероятността от негативни последици. След прекъсване повечето хора намаляват телесното тегло и силата.

Автор на статията: