Какво е кризинът?

Кризинът е вещество, което се отнася към групата на флавоноидите. Не се съдържа в хранителните продукти. Извлича се от растението Passiflora coerulea и може да се употребява само като препарат.

Главната функция на кризина е повишаване на нивото на тестостерона в кръвта, посредством ограничаване на превръщането му в естроген (женския полов хормон). Известно е, че в тялото мъжкият хормон (тестостеронът) се преработва в естроген, за да се запази балансът между двата хормона. Това е естествен процес, известен като ароматизация. Колкото е по-високо съдържанието на тестостерон в кръвта, толкова е по-интензивна ароматизацията. Кризинът силно ограничава този процес и затова е известен като „антиароматизатор“. Като резултат нивата на тестостерона в кръвта се увеличават, което създава възможност за увеличаване на мускулната маса и сила. Това прави препарата полезен в периода на „заякване“. Кризинът може да се използва успешно и при провеждането на стероидни цикли (главно към техния край), когато ароматизацията може да бъде много интензивна и да доведе до неприятни последици (напр. гинекомастия). Това го прави по-ефективен от някои прохормони като DHEA и андростендион , които също повишават нивото на тестостерона, но могат да имат сериозни странични ефекти.

Препоръчителната доза е от 1 до 3 грама на ден. Най-добре е да разделите приема на 2 части: едната половина вземете един час преди тренировка, а другата половина – преди лягане. Приеман в препоръчаните дози, кризинът няма странични ефекти.

4 Fitness

Автор на статията:

Test Best