Интервю с фитнес инструктора и шампион по силов трибой, културизъм, фитнес и спринт – Мартин Гергов

Биография:

Лични данни: Мартин Ив. Гергов – трикратен републикански шампион по силов трибой.
Дата на раждане: 18. май. 1979 г.
Семейно положение: Женен.
Титлите, които съм спечелил са трикратен републикански и трикратен вицерепубликански шампион на България и едно 4-то място по мъртва тяга на световното по силов трибой.

Образование: Средното си образование съм завършил в СОУ „Хр. Ботев“. След това съм учил във ВВОВУ “ Васил Левски “ гр. Велико Търново – специалност мотострелкови войски. По-късно учих в НСА
“ Васил Левски “ гр. София-специалност силов трибой.

Работа: През 2000 г. бях приет в Националния отбор на България
по силов трибой. Работил съм като Фитнес инструктор в гр. София, Охрана в гр. София, Старшина на рота в гр. Крумовград и други.
Участвал съм в шоу-турнири, като такъв много добре организиран беше „Мистър Фитнес“. Също така съм имал участия като статист
в различни филмови продукции.

Моите треньори:
Митко Иванов – Национална Спортна Академия
Андон Николов – Олимпийски шампион по вдигане на тежести
Доцент Димчо Бъчваров – Национална Спортна Академия

Други:
Чужди езици: Гръцки. Любима група: Раммщайн. Любима кухня: Китайска. Любима поговорка: „Човек е това, което яде“.
Любим артист, спортист: Арнолд Шварценегер.

Интервю:

4 Fitness: – Г-н Гергов, кога разбрахте за пръв път за любовта Ви към щангите?

Мартин Гергов:Това беше… а сега де, не си спомням годината 🙂 , но бях в 9 клас, когато „любовта“ (към щангите) ме сполетя. Бях само 45 кг. Тя така ме грабна, че все още сме си ръка за ръка с нея. Много точна „мадама“ излезна тя – щангата… 🙂 Аз съм и изневерявал, но тя…никога-винаги е била на линия.

4 Fitness: – Какво Ви костваше това да бъдете един от най-добрите във вашия спорт – силовия трибой?

Мартин Гергов:Какво ли… много неща. Например нямаш време за дискотеки, нямаш време за жени, нямаш личен живот… да не говоря че, 90 % от финансите отиват за подготовка… по цял ден си в залата.

4 Fitness: – Каква подготовка и какви качества трябва да има един състезател за да е на такова високо ниво?

Мартин Гергов:Подготовката зависи много от треньора. Ако той е бил добър в дадената сфера (знае системата) и състезателят ще е добър.
Качествата, които са необходими на един състезател са: упоритост, увереност, мотивация, корава психика… и финанси (без тях не става).

4 Fitness: – Кой беше човекът, дал Ви основите за спорта и благодарение на който сте постигнал най-много успехи, няколко думи за него?

Мартин Гергов:Това бе Митко Иванов от Национална Спортна Акадения. Той ме пое от самото начало и резултатите започнаха да растат със страшна сила. Някои си мислеха, че ми дава стероиди, но просто се заблуждаваха, но хранителни добавки си приемах доста-няма спор. Все пак аз тогава тренирах всеки ден и трите движения (клек, вдигане от лег и мъртва тяга) за разлика от останалите… надувки. Когато ме приеха в Националния отбор, тогава за нас се погрижи и сегашния шеф на щангите – Олимпийският ш-н Андон Николов – коментарът е излишен, мисля, че името говори. Абе какво да Ви кажа-перфектни треньори… дай боже на всеки такива треньори.

4 Fitness: – Имало ли е моменти, в които сте мислел да се откажете?

Мартин Гергов:Аз вече съм се отказал от състезателната си кариера, но винаги, когато има състезания, все още си има предсъстезателна тръпка… е не както преди де. Но както има една поговорка: „Старата любов, ръжда не хваща“ 🙂 … слабост си ми е все още.

4 Fitness: – Ще кажете ли няколко думи за това с какво се занимавате в момента?

Мартин Гергов:В момента работя във фитнес клуб „Президиум Палас“ в град Ловеч като старши инструктор. По вече за него може да научите като влезете в web адреса на клуба: www.iparvanov.com

4 Fitness: – Какво мислите за проекта 4 Fitness и идеята ни да създаде сайт в интернет обединяващ интернет магазин за спортни стоки и портал посветен на спорта, с интервюта, статии, новини, форум и т.н.?

Мартин Гергов:Идеята Ви е перфектна. Хубаво е да има сайтове с качествена информация, защото из интернет пространството има безброй „глупости на търкалета“ от сорта на Лунни диети, Гладувания за отслабване… и какви ли не простотии съм чел, но най-лошото е че има много хора, които им вярват 🙁 Така, че аз напълно подкрепям идеята Ви и с каквото мога ще съдействам за развитието на фитнеса в България и борбата с начестялото затлъстяване напоследък.

4 Fitness: – Вие пазарувате ли по интернет, какво е отношението ти към този тип търговия и мислите ли, че ще се развива у нас?

Мартин Гергов:Да, аз пазарувам по интернет и то често, много по удобно е от колкото да обикаляш из магазините и да губиш времето си(има и изключения де). Щом в другите страни се развива този вид търговия, защо пък да не се развива и у нас!

4 Fitness: – Бихте ли пазарували от 4 Fitness?

Мартин Гергов:Естествено, защо не!

4 Fitness: – Какво бихте пожелали на всички посетители на сайта и на всички хора искащи да се занимават сериозно със спорт?

Мартин Гергов:Ползвайте само специализирани сайтове и съвети от доказали се личности.

4 Fitness: – Благодарим Ви и Ви пожелаваме успех!

Мартин Гергов:Благодаря Ви и аз. Всичко най-добро!

Автор на статията:

Test Best