Анатомия на ръцете

Ръцете се състоят от три основни мускула – бицепсът, трицепсът и предмишницата. Бицепсът е по-малък от трицепса и е разположен на предната страна на горната кост на ръката, той е двуглав мускул, отговорен за сгъването на ръцете.

Под бицепса се намира брахиалисът, плоска група мускули, която обхваща горната част на ръката и се свързва за лакътната става. При по развита мускулатура ще забележите, че брахиалисът е запълващото звено между двата мускула бицепс и трицепс.

Трицепсът е триглав мускул, разположен в задната част на ръката, отговорен за обратното на бицепса действие – разгъването на ръката.

Трениране на ръцете:
В същия раздел ще намерите основните упражнения за тази мускулна група със снимки и обяснения. Основното, което не трябва да забравяте при всяко упражнение е, че трябва да го изпълнявате правилно, иначе можете да загубите голям процент от ползата и ефекта на упражнението. Много трудно е да се отучиш от лошите навици при изпълнението на упражненията, затова нашият съвет е да се научите да ги изпълнявате правилно от самото начало.

Съветът на 4 Fitness – ключовият момент при тренировката на ръцете е да не претренирате тези сравнително малки мускули, те нямат нужда от безброй серии и упражнения, напротив 2-3 основни упражнения. Така съчетайте тренирането на ръцете в цялостната си програма, че да имат достатъчно време да се възстановят, тъй като на практика те се използват в почти всички упражнения.

4 Fitness

Автор на статията:

Test Best