Анатомия на раменете

Основният мускул на раменете е делтоидният мускул, той е объл и обтръща раменната става, има три глави, захванати за горната кост на ръката. Дели се на предна, средна и задна глава.

Около раменната става има и малка група от мускулчена наречени ротатори. Тези малки мускулчета спомагат за въртенето на ръката. Тези мускули са доста малки и значително по-слаби следователно и по-предразположени към контузии. Затова е важно добре да загрявате преди да тренирате раменете или да правите каквито и да е упражнения, ангажиращи раменната става.

Трениране на раменете:
В същия раздел ще намерите основните упражнения за тази мускулна група със снимки и обяснения. Основното, което не трябва да забравяте при всяко упражнение е, че трябва да го изпълнявате правилно, иначе можете да загубите голям процент от ползата и ефекта на упражнението. Много трудно е да се отучиш от лошите навици при изпълнението на упражненията, затова нашият съвет е да се научите да ги изпълнявате правилно от самото начало.
Съветът на 4 Fitness – изберете три от изброените упражнения и включете по 4-5 серии от всяко (без да броите загряващите серии) в програмата си за трениране на рамене.

4 Fitness

Автор на статията:

Test Best