Анатомия на гръдните мускули

Основният мускул на гръдната мускулатура се нарича pectoralis. Този мускул е плосък, с елипсовидна форма и покрива цялата горна част на гръдния кош, както и по-голямата част от ребрата. Свързва се за всяка от двете страни на тялото Ви чрез сухожилия през раменната става за костта на горната част на ръката.
Тук можете да Видите подробно описание с анатомичните наименования на мускулните групи на горната част на тялото и по-специално на гръдния кош:

Трениране на гръдния кош:
В същия раздел ще намерите основните упражнения за тази мускулна група със снимки и обяснения. Основното, което не трябва да забравяте при всяко упражнение е, че трябва да го изпълнявате правилно, иначе можете да загубите голям процент от ползата и ефекта на упражнението. Много трудно е да се отучиш от лошите навици при изпълнението на упражненията, затова нашият съвет е да се научите да ги изпълнявате правилно от самото начало.
Съветът на 4 Fitness – изберете три от изброените упражнения и включете по 4-5 серии от всяко (без да броите загряващите серии) в програмата си за трениране на гърди.

4 Fitness

Автор на статията:

Test Best