СПОРТЪТ И ДОБАВКИТЕ КАТО НАЧИН НА ЖИВОТ
Регистрация/Вход | Поръчка |

Фитнес уреди

фитнес уреди

Най-честият въпрос, който си задаваме, когато решим да се оборудваме с фитнес уред за дома и да започнем да тренираме е какъв да бъде той и как да го изберем? Основните категории фитнес уреди, с които можем да се оборудваме са два – кардио уреди и силови уреди.

Кардио уредите

Кардио уредите са с основна цел изгарянето на излишните мазнини и повишаването на физическата издръжливост. Основните такива, които се използват най-често за дома са степерите, велоергометрите, спинбайковете, кростренажорите и бягащите пътеки.

 

  • Степери- степерът е уред, който пресъздава движението изкачване по стълби, той е малък и компактен, същевременно с това при висока интензивност натоварва доста качествено бедрата и задните части. Степерите варират, в зависимост от това какво е движението им, дали е стандартно, въртеливо (туист) или странично.

Степерът „Twist“ на австрийската фирма Spartan е един от най-добрите доказали се с годините степери. Той притежава иновативното въртеливо туист движение, което концентрирано натоварва много по-комплексно бедрата и ханша.

Rock’n’Roll степерът е един от последните хитови разработки за подобен тип уреди, който има специфична конструкция, използваща изцяло изометрията, баланса и собственото Ви тегло, за да Ви тренира по един нов и различен начин, който освен че е супер ефективен е и дори забавен.

 

  • Велоергометри – този уред имитира познатото на всички ни колело, като пресъздава движението му по един удобен и спокоен начин. Той акцентира на долната част от тялото и най-вече бедрата, но Ви позволява чрез висока интензивност да правите сериозна кардио тренировка и съответно да сваляте килограми цялостно.X-Bike, на австрийската фирма Spartan е един от най-продаваните велоергометри за домашна употреба, тъй като освен всичко той има една уникално удобна екстра – сгъваем е. Да, правилно разбрахте, той е стабилен и качествен като велоергометър и същевременно с това съвсем лесно може да се сгъне и прибере на удобно за Вас място, за да не заема излишно пространство в дома Ви.

 

  • Спинбайкове – Този уред напълно точно пресъздава конструкцията на високоскоростните велосипеди и е създаден да тренирате спининг в домашни условия. При него маховикът е осезаемо по-голям, а движението много по-плавно, като конструкцията му Ви поставя в специфичната стойка на колоездач. Препоръчваме спинбайка за истински сериозни домашни кардио тренировки.Един от най-добрите спинбайкове, съчетаващи оптимално в себе си качество/цена е уредът Jota на чешката фирма InSPORTLine.

 

  • Кростренажор – фитнес уредът, който имитира напълно точно движенията на цялото тяло при бягане, като за разлика от тичането навън не натоварва изобщо ставите. Препоръчва се и за по-възрастни хора, както и хора с наднормено тегло именно поради тази причина. Той включва както долната, така и горната част от тялото.

 

  • Бягаща пътека – най-близкият до истинското тичане фитнес уред, предпочитан от мнозина за качествена кардио тренировка, поради многото си възможности и програми за регулируемо натоварване, които могат да изграждат и качества като сила и издръжливост.Един от най-продаваните и качествени модели за домашна/полупрофесионална употреба е моделът Spartan II, тя е с мощен мотор и редица екстри за класа си, като същевременно с това се предлага на уникално добра цена.

 

Силови уреди

Силовите уреди са всички останали фитнес уреди за дома, които не влизат в категорията кардио. Ще Ви запознаем с някой от най-продаваните и качествени модели такива уреди, които предлагаме:

 

  • Предлагаме Ви два вида гребни тренажори на австрийската фирма Spartan, единият е с амортисьори, а другият с маховик. Гребните тренажори са уреди, които тренират комплексно и горната и долната част от тялото, развивайки силата.

 

  • Лежанката – това е класически фитнес уред, който всеки търсещ перфектната физика обича. При лежанките за домашна употреба най-важното е компактността на уреда, същевременно дебелия профил, гарантиращ стабилност и издръжливост и максимално многото допълнителни приспособления, даващи Ви възможност освен класическото вдигане от лег да тренирате и други основни мускулни групи. Перфектното предложение от нас, което да отговаря на всички тези условия е:
  • Гладиатор – гладиаторът е друг класически уред, който всеки знае. Това е силов уред с регулируеми тежести, с който можете да тренирате цялото си тяло.

Искаме да Ви уверим, че само при нас във 4Fitnessbg.com Вие ще намерите най-добрите фитнес уреди, доказали с годините своето качество. Всички предлагани от нас фитнес уреди са тествани и са с 2 години гаранция.

Безплатна доставка при поръчки на обща стойност над 100 лв.! В останалите случаи доставката се изчислява според стандартните тарифи, вижте подробности ТУК. Използваме куриерска фирма Econt. Всички поръчки, направени до 11:00 в текущия работен ден се обработват и изпращат същия ден, останалите - следващия работен ден. За работни дни се броят дните от понеделник до петък, за почивни - събота и неделя и всички официални празници и обявени неработни дни.