Chat with us, powered by LiveChat
| Регистрация/Вход | Поръчка |

Батути и трамплини за дома и градината

Display: List Grid

Показват се всички 2 продукта

батути трамплини

Какво е батут/трамплин?

Батутът е съоражение, което последните години придобива особена популярност, както при хората, които искат да тренират и да се забавляват на него, така и за дворове на къщи, в заведения с открита площ или в паркове, където деца и възрастни да се забавляват по един нов и различен начин. Батутът представлява метална конструкция, на 8 или повече крака, с различен брой пружини, в зависимост от неговия размер. Батутите започват от 96 см. диаметър и достигат до почти 5 метра, като по-малките са без предпазна мрежа, а по-големите имат специална предпазна конструкция и мрежа, която да гарантира Вашето спокойствие, докато детето Ви скача на него.

Каква е разликата между батути и трамплини?

По принцип разлика има. Батутът е съоражението, което описахме по-горе, а трамплинът е това, което се е използвало преди за скокове на височина в различни спортове. Последните години обаче думата трамплин се е променила доста и когато се използва се има предвид точно батут т.е. няма разлика между батут и трамплин.

Какви видове батути/трамплини има и как да изберете?

Ще разделим батутите на 3 основни вида.

Първият е сгъваемите такива

Сгъваемите батути са със специфична конструкция, позволяваща те да се сгъват когато не се ползват, крачетата им се свалят изключително лесно и цялата им конструкция се прибира в специална, вървяща към комплекта чанта, с която лесно може да пренасяте батута навсякъде с Вас, така той е компактен и удобен за прибиране.

Пример за такъв батут е този на австрийската фирма Spartan. Той се предлага в два варианта – с диаметър 140 см и 120 см.


Вторият вид батути са тези с дръжка

Този вид е подходящ както за малки деца, които да използват дръжката за да се чувстват по-стабилни докато използват батута, така и за редица самостоятелни или професионално организирани в група тренировки за големи. Дръжката им дава необходимата сигурност и отварят възможностите им да изпълняват пълния капацитет от упражнения. При тези модели дръжката по желание може да се монтира или демонтира по всяко време.Третият вид е батутите с предпазна мрежа

Те приличат на предния предложен такъв, но за разлика от него в конструкцията им присъства специално допълнително укрепени елементи, върху които се поставя предпазна мрежа. Това прави батута много по-стабилен и съответно обезопасен. Така че да можете да пуснете детето/децата си вътре, без значение колко са на брой. Без да имате никакви притеснения за безопасността и здравето им. Мрежата има специално обособено място за влизане. То се закопчава и откопчава само отвън и има и допълнителна обезопасителна клик закопчалка, която Ви подсигурява още веднъж.

Батутите с мрежа се обособяват като два вида – с вътрешна и с външна мрежа.

По-често срещаният вариант е с външна мрежа. Това дава малко повече пространство, тъй като мрежата върви по външния диаметър на батута. Докато при вариантите с вътрешна мрежа, тя е закрепена по вътрешния диаметър на батута и огражда напълно и само отскачащата повърхност. Някой хора предпочитат втория вариант, като го приемат за по-сигурен. Но ние искаме да Ви уверим, че разлика в сигурността на двата модела няма т.е. въпрос на лична преценка е кое ще Ви хареса повече визуално. И в двата случая батутите са обезопасени напълно, за да отговарят на необходимите сертификати, които имат.

Батутите с предпазна мрежа са най-добрият възможен вариант за дворове, градини, паркове, заведения или детски клубове.

Те също варират в размерите си, но са вече доста по-големи от другите видове. Това са някой от най-добрите и изгодни предложения:

Комплект батут/трамплин с мрежа 137 см., на фирма Duvlan – това е един от най-малките варианти, който е подходящ и за вкъщи:

Комплект батут/трамплин с мрежа 180 см.

Комплект батут/трамплин с мрежа 244 см.Комплект батут/трамплин с мрежа 305 см. + стълба


Комплект батут/трамплин с мрежа 366 см. + стълба

Комплект батут/трамплин с мрежа 396 см. + стълба


Комплект батут/трамплин 427 см. с вътрешна мрежа + стълба

Комплект батут/трамплин с мрежа 457 см. + стълба

Комплект батут/трамплин с мрежа 488 см. + стълба


Искаме да Ви напомним, че всички предлагани батути/трамплини от 4Fitnessbg.com притежават сертификати за качество по TÜV SÜD, GS и ASTM Internacional от немските лаборатории по анализ. Те са тествани и с доказано качество, като Ви гарантират пълно спокойствие и безопасност при употребата им.

tuv

В пълния каталог от продукти ще откриете голямо разнообразие на детски батути, батути за вкъщи, за двора, различни размери и цветове. Всеки от батутите може да закупите онлайн, като Ви напомняме, че за всички поръчки на обща стойност над 100 лв. получавате напълно безплатна доставка до Вашата врата!

Безплатна доставка при поръчки на обща стойност над 100 лв., както и за притежатели на VIP карта! В останалите случаи доставката се изчислява според стандартните тарифи, вижте подробности ТУК. Всички поръчки, направени до 13:00 в текущия работен ден се обработват и изпращат същия ден, останалите - следващия работен ден. За работни дни се броят дните от понеделник до петък, за почивни - събота и неделя и всички официални празници и обявени неработни дни.