Chat with us, powered by LiveChat
Phone (+359) 886 387 139 / 10:00-17:00ч.
| Регистрация/Вход | Поръчка |

Батути и трамплини за дома и градината

Display: List Grid

Показват се всички 2 продукта

батути трамплини

Какво е батут/трамплин?

Батутът е съоражение, което последните години придобива особена популярност, както при хората, които искат да тренират и да се забавляват на него, така и за дворове на къщи, в заведения с открита площ или в паркове, където деца и възрастни да се забавляват по един нов и различен начин. Батутът представлява метална конструкция, на 8 или повече крака, с различен брой пружини, в зависимост от неговия размер. Батутите започват от 96 см. диаметър и достигат до почти 5 метра, като по-малките са без предпазна мрежа, а по-големите имат специална предпазна конструкция и мрежа, която да гарантира Вашето спокойствие, докато детето Ви скача на него.

Каква е разликата между батути и трамплини?

По принцип разлика има. Батутът е съоражението, което описахме по-горе, а трамплинът е това, което се е използвало преди за скокове на височина в различни спортове. Последните години обаче думата трамплин се е променила доста и когато се използва се има предвид точно батут т.е. няма разлика между батут и трамплин.

Какви видове батути/трамплини има и как да изберете?

Ще разделим батутите на 3 основни вида.

Първият е сгъваемите такива

Сгъваемите батути са със специфична конструкция, позволяваща те да се сгъват когато не се ползват, крачетата им се свалят изключително лесно и цялата им конструкция се прибира в специална, вървяща към комплекта чанта, с която лесно може да пренасяте батута навсякъде с Вас, така той е компактен и удобен за прибиране.

Пример за такъв батут е този на австрийската фирма Spartan. Той се предлага в два варианта – с диаметър 140 см и 120 см.


Вторият вид батути са тези с дръжка

Този вид е подходящ както за малки деца, които да използват дръжката за да се чувстват по-стабилни докато използват батута, така и за редица самостоятелни или професионално организирани в група тренировки за големи. Дръжката им дава необходимата сигурност и отварят възможностите им да изпълняват пълния капацитет от упражнения. При тези модели дръжката по желание може да се монтира или демонтира по всяко време.Третият вид е батутите с предпазна мрежа

Те приличат на предния предложен такъв, но за разлика от него в конструкцията им присъства специално допълнително укрепени елементи, върху които се поставя предпазна мрежа. Това прави батута много по-стабилен и съответно обезопасен. Така че да можете да пуснете детето/децата си вътре, без значение колко са на брой. Без да имате никакви притеснения за безопасността и здравето им. Мрежата има специално обособено място за влизане. То се закопчава и откопчава само отвън и има и допълнителна обезопасителна клик закопчалка, която Ви подсигурява още веднъж.

Батутите с мрежа се обособяват като два вида – с вътрешна и с външна мрежа.

По-често срещаният вариант е с външна мрежа. Това дава малко повече пространство, тъй като мрежата върви по външния диаметър на батута. Докато при вариантите с вътрешна мрежа, тя е закрепена по вътрешния диаметър на батута и огражда напълно и само отскачащата повърхност. Някой хора предпочитат втория вариант, като го приемат за по-сигурен. Но ние искаме да Ви уверим, че разлика в сигурността на двата модела няма т.е. въпрос на лична преценка е кое ще Ви хареса повече визуално. И в двата случая батутите са обезопасени напълно, за да отговарят на необходимите сертификати, които имат.

Батутите с предпазна мрежа са най-добрият възможен вариант за дворове, градини, паркове, заведения или детски клубове.

Те също варират в размерите си, но са вече доста по-големи от другите видове. Това са някой от най-добрите и изгодни предложения:

Комплект батут/трамплин с мрежа 137 см., на фирма Duvlan – това е един от най-малките варианти, който е подходящ и за вкъщи:

Комплект батут/трамплин с мрежа 180 см.

Комплект батут/трамплин с мрежа 244 см.Комплект батут/трамплин с мрежа 305 см. + стълба


Комплект батут/трамплин с мрежа 366 см. + стълба

Комплект батут/трамплин с мрежа 396 см. + стълба


Комплект батут/трамплин 427 см. с вътрешна мрежа + стълба

Комплект батут/трамплин с мрежа 457 см. + стълба

Комплект батут/трамплин с мрежа 488 см. + стълба


Искаме да Ви напомним, че всички предлагани батути/трамплини от 4Fitnessbg.com притежават сертификати за качество по TÜV SÜD, GS и ASTM Internacional от немските лаборатории по анализ. Те са тествани и с доказано качество, като Ви гарантират пълно спокойствие и безопасност при употребата им.

tuv

В пълния каталог от продукти ще откриете голямо разнообразие на детски батути, батути за вкъщи, за двора, различни размери и цветове. Всеки от батутите може да закупите онлайн, като Ви напомняме, че за всички поръчки на обща стойност над 100 лв. получавате напълно безплатна доставка до Вашата врата!