Phone (+359) 877 398 024 / 10:00-17:00ч.
| Регистрация/Вход | Поръчка |

Батути и трамплини

батути трамплини

Какво е батут/трамплин?

Батутът е съоражение, което последните години придобива особена популярност, както при хората, които искат да тренират и да се забавляват на него, така и за дворове на къщи, в заведения с открита площ или в паркове, където деца и възрастни да се забавляват по един нов и различен начин. Батутът представлява метална конструкция, на 8 или повече крака, с различен брой пружини, в зависимост от неговия размер. Батутите започват от 96 см. диаметър и достигат до почти 5 метра, като по-малките са без предпазна мрежа, а по-големите имат специална предпазна конструкция и мрежа, която да гарантира Вашето спокойствие, докато детето Ви скача на него.

Каква е разликата между батут и трамплин?

По принцип разлика има. Батутът е съоражението, което описахме по-горе, а трамплинът е това, което се е използвало преди за скокове на височина в различни спортове. Последните години обаче думата трамплин се е променила доста и когато се използва се има предвид точно батут т.е. няма разлика между батут и трамплин.

Какви видове батути/трамплини има и как да изберете?

Ще разделим батутите на 3 основни вида. Първият е сгъваемите такива – сгъваемите батути са със специфична конструкция, позволяваща те да се сгъват когато не се ползват, крачетата им се свалят изключително лесно и цялата им конструкция се прибира в специална, вървяща към комплекта чанта, с която лесно може да пренасяте батута навсякъде с Вас, така той е компактен и удобен за прибиране.

Пример за такъв батут е този на австрийската фирма Spartan. Той се предлага в два варианта – с диаметър 140 см и 120 см.

 • Патентована система за лесно сгъване/разгъване прави този трамплин уникално лесен и удобен за пренасяне навсякъде и по всяко време. Батутът отговаря на BG-17 норма по TÜV SÜD, GS и ASTM Internacional сертификати за качество от немските лаборатории по анализ.

  Цена: 139 лв. Цена: 119.90 лв.

 • Патентована система за лесно сгъване/разгъване прави този трамплин уникално лесен и удобен за пренасяне навсякъде и по всяко време. Батутът отговаря на BG-17 норма по TÜV SÜD, GS и ASTM Internacional сертификати за качество от немските лаборатории по анализ.

  Цена: 155 лв. Цена: 129.90 лв.

 

Вторият вид батути са тези с дръжка. Този вид е подходящ както за малки деца, които да използват дръжката за да се чувстват по-стабилни докато използват батута, така и за редица самостоятелни или професионално организирани в група тренировки за големи, като дръжката им дава необходимата сигурност и отварят възможностите им да изпълняват пълния капацитет от упражнения. При тези модели дръжката по желание може да се монтира или демонтира по всяко време.

 • Батутът с дръжка на  фирмата Duvlan с диаметър 92 см. се отличава със стабилност и здравина на основната конструкция и допълнителна удобна за Вашето дете дръжка, за която да се държи докато скача, така че да сте спокойни, а то да е максимално сигурно и уверено в себе си.

  Цена: 109 лв. Цена: 99 лв.

 • Батутът с дръжка на словашката фирма Duvlan с диаметър 97 см. се отличава със стабилност и здравина на основната конструкция и допълнителна удобна за Вашето дете дръжка, за която да се държи докато скача, така че да сте спокойни, а то да е максимално сигурно и уверено в себе си.

  Цена: 139 лв. Цена: 109 лв.

 • Батутът с дръжка на словашката фирма Duvlan с диаметър 122 см. се отличава със стабилност и здравина на основната конструкция и допълнителна удобна както за Вас, така и за Вашето дете дръжка, за която да се държите докато скачате и да сте спокойни и максимално уверени в себе си.

  Цена: 149 лв. Цена: 119 лв.

 

Третият вид е батутите с предпазна мрежа. Те приличат на предния предложен такъв, но за разлика от него в конструкцията им присъства специално допълнително укрепени елементи, върху които се поставя предпазна мрежа. Това прави батутът много по-стабилен и съответно обезопасен, така че да можете да пуснете детето/децата си вътре, без значение колко са на брой, без да имате никакви притеснения за безопасността и здравето им. Мрежата има специално обособено място за влизане, което се закопчава и откопчава само отвън и има и допълнителна обезопасителна клик закопчалка, която Ви подсигурява още веднъж.

Батутите с мрежа се обособяват като два вида – с вътрешна и с външна мрежа – по-често срещаният вариант е с външна мрежа, което дава малко повече пространство, тъй като мрежата върви по външния диаметър на батута, докато при вариантите с вътрешна мрежа, тя е закрепена по вътрешния диаметър на батута и огражда напълно и само отскачащата повърхност. Някой хора предпочитат втория вариант, като го приемат за по-сигурен, но ние искаме да Ви уверим, че разлика в сигурността на двата модела няма т.е. въпрос на лична преценка е кое ще Ви хареса повече визуално. И в двата случая батутите са обезопасени напълно, за да отговарят на необходимите сертификати, които имат.

Батутите с предпазна мрежа са най-добрият възможен вариант за дворове, градини, паркове, заведения или детски клубове. Те също варират в размерите си, но са вече доста по-големи от другите видове. Това са някой от най-добрите и изгодни предложения:

Комплект батут/трамплин с мрежа 137 см., на фирма Duvlan – това е един от най-малките варианти, който е подходящ и за вкъщи:

 • Комплект батут/трамплин, с обезопасителна мрежа и стълба, и диаметър 137 см. Този продукт има сертификат за безопасност и качество според най-строгите световни критерии. Батутът отговаря на BG-17 норма по TÜV SÜD, GS и ASTM Internacional сертификати за качество от немските лаборатории по анализ.

  Цена: 225 лв. Цена: 209 лв.

 

Комплект батут/трамплин с мрежа 180 см.

 • Комплект батут/трамплин, с обезопасителна мрежа и диаметър 180 см. Този продукт има сертификат за безопасност и качество според най-строгите световни критерии. Батутът отговаря на BG-17 норма по TÜV SÜD, GS и ASTM Internacional сертификати за качество от немските лаборатории по анализ.

  Цена: 339 лв. Цена: 314.90 лв.

 

Комплект батут/трамплин с мрежа 244 см.


 • Комплект батут/трамплин, с обезопасителна мрежа и диаметър 244 см. Този продукт има сертификат за безопасност и качество според най-строгите световни критерии. Батутът отговаря на BG-17 норма по TÜV SÜD, GS и ASTM Internacional сертификати за качество от немските лаборатории по анализ.

  Цена: 429 лв. Цена: 389 лв.

 • Комплект батут/трамплин, с обезопасителна мрежа и диаметър 244 см. Този продукт има сертификат за безопасност и качество според най-строгите световни критерии. Батутът отговаря на BG-17 норма по TÜV SÜD, GS и ASTM Internacional сертификати за качество от немските лаборатории по анализ.

  Цена: 449 лв. Цена: 399 лв.

 

Комплект батут/трамплин с мрежа 305 см. + стълба

 • Комплект батут/трамплин, с обезопасителна мрежа и стълба и диаметър 305 см. Този продукт има сертификат за безопасност и качество според най-строгите световни критерии. Батутът отговаря на BG-17 норма по TÜV SÜD, GS и ASTM Internacional сертификати за качество от немските лаборатории по анализ.

  Цена: 559 лв. Цена: 509 лв.
 • Комплект батут/трамплин GreenJump, с обезопасителна мрежа и стълба и диаметър 305 см. Този продукт има сертификат за безопасност и качество според най-строгите световни критерии. Батутът отговаря на BG-17 норма по TÜV SÜD, GS и ASTM Internacional сертификати за качество от немските лаборатории по анализ.

  Цена: 519 лв. Цена: 489 лв.

 

Комплект батут/трамплин с мрежа 366 см. + стълба

 • Комплект батут/трамплин, с обезопасителна мрежа и стълба, и диаметър 366 см. Този продукт има сертификат за безопасност и качество според най-строгите световни критерии. Батутът отговаря на BG-17 норма по TÜV SÜD, GS и ASTM Internacional сертификати за качество от немските лаборатории по анализ.

  Цена: 689 лв. Цена: 619 лв.

 

Комплект батут/трамплин с мрежа 396 см. + стълба

 • Комплект батут/трамплин, с обезопасителна мрежа и стълба, и диаметър 396 см. Този продукт има сертификат за безопасност и качество според най-строгите световни критерии. Батутът отговаря на BG-17 норма по TÜV SÜD, GS и ASTM Internacional сертификати за качество от немските лаборатории по анализ.

  Цена: 749 лв. Цена: 659 лв.

 • Комплект батут/трамплин, с обезопасителна вътрешна мрежа и стълба, и диаметър 396 см. Този продукт има сертификат за безопасност и качество според най-строгите световни критерии. Батутът отговаря на BG-17 норма по TÜV SÜD, GS и ASTM Internacional сертификати за качество от немските лаборатории по анализ.

  Цена: 769 лв. Цена: 679 лв.

 

Комплект батут/трамплин 427 см. с вътрешна мрежа + стълба

 • Комплект батут/трамплин, с обезопасителна вътрешна мрежа и стълба, и диаметър 427 см. Този продукт има сертификат за безопасност и качество според най-строгите световни критерии. Батутът отговаря на BG-17 норма по TÜV SÜD, GS и ASTM Internacional сертификати за качество от немските лаборатории по анализ.

  Цена: 839 лв. Цена: 699 лв.

 

Комплект батут/трамплин с мрежа 457 см. + стълба

 • Комплект батут/трамплин, с обезопасителна мрежа и стълба, и диаметър 457 см. Този продукт има сертификат за безопасност и качество според най-строгите световни критерии. Батутът отговаря на BG-17 норма по TÜV SÜD, GS и ASTM Internacional сертификати за качество от немските лаборатории по анализ.

  Цена: 799 лв. Цена: 699 лв.

 

Комплект батут/трамплин с мрежа 488 см. + стълба

 • Комплект батут/трамплин, с обезопасителна мрежа и стълба, и диаметър 488 см. Този продукт има сертификат за безопасност и качество според най-строгите световни критерии. Батутът отговаря на BG-17 норма по TÜV SÜD, GS и ASTM Internacional сертификати за качество от немските лаборатории по анализ.

  Цена: 849 лв. Цена: 799 лв.

 • Комплект батут/трамплин, с обезопасителна вътрешна мрежа и стълба, и диаметър 488 см. Този продукт има сертификат за безопасност и качество според най-строгите световни критерии. Батутът отговаря на BG-17 норма по TÜV SÜD, GS и ASTM Internacional сертификати за качество от немските лаборатории по анализ.

  Цена: 899 лв. Цена: 829 лв.

 

Искаме да Ви напомним, че всички предлагани батути/трамплини от 4Fitnessbg.com притежават сертификати за качество по TÜV SÜD, GS и ASTM Internacional от немските лаборатории по анализ, те са тествани и с доказано качество, като Ви гарантират пълно спокойствие и безопасност при употребата им.

tuv

В пълния каталог от продукти ще откриете голямо разнообразие на детски батути, батути за вкъщи, за двора, различни размери и цветове. Всеки от батутите може да закупите онлайн, като Ви напомняме, че за всички поръчки на обща стойност над 100 лв. получавате напълно безплатна доставка до Вашата врата!